Назад Сподели

Приватност

Политика за приватност - заштита на лични податоци

Заштитата и сигурноста на вашите лични податоци се една од приоритетните задачи на StanoviSkopje.mk. Ние посветуваме особено внимание на правото на приватноста и заштитата на личните податоци на нашите корисници. Ние го цениме Вашиот интерес за нашата веб страница и Ви благодариме за посетата на нашиот веб-сајт.

Кога креирате кориснички профил на StanoviSkopje.mk, ние ги собираме и чуваме податоците потребни за да го креирате Вашиот профил. Со користење на веб-страната на StanoviSkopje.mk, се согласувате за собирање, обработка и користење на Вашите лични податоци од нашата компанија.

Тие податоци се:

   - Име и Презиме
   - E-маил адреса
   - Телефон за контакт
   - Локација
   - Податоци на огласот
   - ИП адреса

Податоците кои ги собираме, се чуваат кај нас во согласност со прописите за заштита на личните податоци.

За подетални информации посетете ја веб страницата Дирекцијата за заштита на лични податоци на С.Македонија dzlp.mk.

Вашите лични податоци се користат исклучиво за овозможување на нашите услуги и подобрување на истите. Личните податоци нема да бидат откриени без ваша согласност на трети лица. Обработка на Вашите лични податоци за друга цел, може да се врши врз основа на Ваша претходна писмена согласност. Од наша страна се користат соодветни технички безбедносни мерки за да ги заштитиме Вашите податоци доставени до нас. Нашите безбедносни мерки постојано се унапредуваат во согласност со технолошкиот развој,но сепак не може во целост да се гарантира дека безбедносните мерки ќе спречат трети лица од нелегална употреба на истите.Од тие причини доколку имате сознанија за такво нешто, Ве молиме веднаш да не известите како би можеле соодветно да реагираме.

Во секој момент Вие може да извршите промена, ажурирање, корекција или целосно отстранување на Вашите лични податоци и информации,со соодветно барање доставено до нас..

Плаќање со платежни картички се врши со податоци кои поради безбедност при комуникацијата преку интернет се шифрираат со користење посебен SSL (Secure Socket Layer) протокол.

Од безбедносни причини вашата IP адреса ќе се евидентира во нашиот систем. Во случај на измама или злоупотреба истата IP адреса ќе биде доставена до надлежните органи. Секако StanoviSkopje.mk исто така во истражна постапка најтесно соработува со властите.

Согласно Законот за заштита на лични податоци, овие информации ќе бидат архивирани во нашата компанија во рок не подолг од една година по завршување на рокот на траење на Вашиот кориснички профил, по кое нешто истите ќе бидат избришани.

Пред истекот на овој рок , податоците можат да бидат избришани,врз основа на ваше писмено барање,со тоа што сите евентуално одговорности поради тоа ќе паднат на Ваш товар, односно нашата компанија нема да ги сноси последиците кои евентуално можат да произлезат од Вашето барање.

Со поднесување на вашите податоци за употреба, вие се согласувате за ваквото складирање на податоци и трансфер на истите према трети лица, по ваше барање. При тоа се превземаат сите соодветни мерки со цел обезбедување и заштита на вашите лични податоци во согласност со законските прописи.

Податоците ќе бидат складирани на посебни безбедносни сервери и истите ќе бидат соодветно криптирани за поголема безбедност.

При тоа напоменуваме дека електронските преноси на информации не се целосно безбедни и не можеме да гарантираме целосна заштита и безбедност на истите. Нашата компанија гарантира дека ќе ги превземе сите неопходни мерки за заштита на податоците кои ги добиваме по електронски пат.

Политика на колачиња (Cookies)

Со цел да ја направиме StanoviSkopje.mk полесна и подостапна за употреба, ние користиме cookies. Колачиња (Cookies) се мали текстуални датотеки кои се зачувуваат на Вашиот компјутер од страна на веб-серверот. Нашиот веб-сајт користи колачиња (Cookies) за оптимизирање на нашите услуги, за да може системот да функционира правилно и да го подобри користење на платформата. Оваа информација е анонимна и не содржи лични податоци. StanoviSkopje.mk не собира никакви податоци од овие колачиња. Колачињата се поделени според нивната функција: задолжителни колачиња, за перформанси, за функционалност, за рекламирање и за сесиија.

Скоро сите веб пребарувачи се поставени така да примаат автоматски cookies, но ако не сакате да ги користите,тоа може да го сторите со промена на прилагодувањата на веб пребарувачот на компјутерот или мобилниот уред и истите да ги исклучите или да ги избришете.

Ве молиме имајте во предвид дека ако ги исклучите колачиња нема да може да користите некои од функциите.


Промени во Политиката за приватност

Имајте предвид дека политиката за приватност и условите на употреба на StanoviSkopje.mk можат во секое време да бидат променети и актуализирани.

Со користење на услугите, Вие се согласувате на наведените услови.

Регистрација или најава
---------
За веќе постоечки корисник
Search for a city or select popular from the list
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.

Листа за споредба

Не се додадени огласи за споредба